Κατανοώ ότι το twitter έχει αρκετές οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεται διαφημιστικό χρήμα, πρέπει όμως να κυνηγήσει πραγματικούς πελάτες.

horrible twitter add image

Αυτό είναι πραγματικό προωθούμενο post που εμφανίστηκε στο feed μου σήμερα. Κάνοντας κλίκ επάνω προσπαθεί να εγκαταστήσει κάποιο addware από το play store. Χθες παρουσιάστηκε η ίδια ακριβώς διαφήμιση από άλλο λογαριασμό που προσπαθούσε να εγκαταστήσει κάποιο addon στον chrome με άγνωστες συνέπειες μιας και δεν είχα το θάρρος και το χρόνο να το δοκιμάσω.

Το χειρότερο όλων είναι ότι γίνεται αυτή η προσπάθεια με όχημα την δήθεν πορνογραφική αυτή εικόνα και με τη δυστυχή παρατήρηση του νεαρού της ηλικίας του εικονιζόμενου μοντέλου. Θέλει το twitter να γίνει φορέας τέτοιων εικόνων;

Συμπερασματικά, το ότι κατάφερε να περάσει την έγκριση του twitter η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι απόδειξη του πόσο τρύπιο είναι το σύστημά τους, αν υπάρχει καν. Και είναι τρομακτικό το πόσο εύκολο είναι, τόσο κακή πληροφορία, να φτάσει τόσο μεγάλο κοινό όσο αυτό ενός τόσο μεγάλου και έγκυρου (;) κοινωνικού δικτύου. Πού να ήταν και τίποτα ποιο μελετημένο από το παραπάνω, the sky is the limit για τις πιθανές χρήσεις τέτοιων μεθόδων.