Έχω μία κακή - θα έλεγε κανείς -  συνήθεια να γκουγκλάρω ονόματα σε αναζήτηση προσωπικών στοιχείων . Το επώνυμο και το όνομα φέρνει τη σελίδα στα μέσα κοιν. δικτύωσης τον τόπο εργασίας και ποιο προσωπικά δεδομένα όπως το email το τηλέφωνο σταθερό η κινητό εργασίας ή οικίας και οι διεύθύνσεις αυτών. Όσο περισσότερα βήματα χρειάζονται τόσο το καλύτερο, τόσο ποιο συγκεκαλυμμένη η πληροφορία.

Ο Ιωακείµ Καλλιβρούσης έτυχε να βρίσκεται στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε ένα τηλεοπτικό πάνελ. Δείτε τί λαβράκι βγαίνει με μία μόνο κίνηση .

  • κινητό τηλέφωνο
  • 2 email προσωπικό και επαγγελματικό
  • διεύθυνση εργασίας
  • διεύθυνση οικίας (αν είναι δυνατόν!)

Το μοναδικό πιθανό ελαφρυντικό ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν τμήμα PDF αρχείου είναι ανίσχυρο  καθώς είναι δυνατόν να ευρετηριαστούν και τέτοια περιεχόμενα...

Και για όσους λένε ότι "μικρό το κακό" θα το κατεβάσει εύκολα, απαντώ: Ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο δύσκολα κατεβαίνει και σχεδόν ποτέ δεν εξαλείφεται. Όλο το μοντέλο του περιστρέφεται γύρω από τη θεωρία ότι, η πληροφορία οποιαδήποτε και αν είναι αυτή, προσφέρει μεγαλύτερο κέρδος στην διατήρησή της, από τη ζημία για την αποθήκευσή της. Γι΄ αυτό οδηγηθήκαμε σε ημίμετρα, όπως το δικαίωμα στη λήθη, για να ψεύτο - παραγράψουμε τέτοιου είδους ανθεκτική πληροφορία.